Vier Nederlanders omgekomen bij crash tussen drie Porsches op A3

© Aachener Zeitung

Op de A3 bij de Duitse plaats Kleef vlak bij de grens met Nederland zijn zondagochtend vier Nederlanders om het leven gekomen. Het gaat om drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw.

Redactie

Dat bevestigt de Duitse politie. De drie sportwagens reden tijdens regenachtig weer hard de grens over en een van de bestuurders verloor naar het zich laat aanzien de macht over het stuur, waardoor fatale botsingen ontstonden. „Ik heb nog nooit zo’n heftige ongeval meegemaakt’’, zucht een zegsvrouwe van de politie uit Düsseldorf.

Natte wegdek

Tijdens de regen verloor een 42-jarige man uit Voorhout de controle over zijn Cayman in de buurt van Elten op de A3. Samen met zijn 37-jarige bijrijdster belandde hij in de greppel. Ze konden zichzelf bevrijden „Vermoedelijk was het natte wegdek de oorzaak”, aldus een politiewoordvoerder. Een 39-jarige man uit Nieuwegein stopte en hielp het duo, op de vluchtstrook.

Toen sloeg het noodlot toe, een 56-jarige man uit Waterland verloor ook de controle over zijn wagen en ramde de wachtende mensen. De snelheid van de Porsche is nog onbekend. „De slachtoffers hadden geen tijd om een waarschuwingsdriehoek uit de auto te halen.”

De bijrijdster en de hulpverlenende man stierven onmiddellijk, de beide bestuurders van de Porsche’s overleden later in het ziekenhuis. Volgens de politie was er geen sprake van een autorace, of gebruik van alcohol of drugs een rol speelde is onbekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.