Ruim 56% van de Nederlanders gebruikt voedingssupplementen

© Body Supplies BV.

Het grootste deel van de Nederlanders (ruim 56%) gebruikt op regelmatige basis voedingssupplementen. Iedereen gebruikt ze voor een andere reden. Het kan zijn dat je fanatiek aan het sporten bent en meer massa wilt of wat wilt aankomen dan zijn voedingssupplementen met eiwitten en koolhydraten ideaal. Als je meer eet dan je afvalt kom je natuurlijk aan. Deze voedingssupplementen helpen je daarbij. Maar ook als ondersteuning voor herstel na een ziekbed kunnen supplementen helpen. Nederland heeft inmiddels de weg naar voedingssupplementen ruimschoots gevonden.

Body Supplies BV

Verschillende soortenEiwittenVoor meer spiermassa kun je het best kiezen voor extra eiwitten door een eiwitshake. Deze drink je direct na het sporten en het zorgt ervoor dat je spieren beter herstellen (minder spierpijn) en dat je meer spiermassa opbouwt. In je dagelijkse voeding zit vaak te weinig eiwit waardoor je met behulp van een voedingssupplement dus sneller spiermassa opbouwt.

CreatineWe blijven nog even in de hoek van de sport en fitness, een veel gebruikt voedingssupplement is creatine. Dit voedingssupplement zorgt ervoor dat je meer kracht hebt en meer uithoudingsvermogen om je trainingen te voltooien. tegelijkertijd zorgt dit supplement ervoor dat je ook meer en sneller spiermassa opbouwt. Creatine kun je voor veel verschillende sporten gebruiken en is zeker niet alleen voor professionele sporters. 

Vitamine DBen je niet zo druk met sport en fitness omdat je daar geen tijd voor hebt, of je gewoon geen zin of en geen plezier aan beleeft. Maar wil je wel je gezondheid verbeteren dan is het een goed idee je te verdiepen in voedingssupplementen. Ben je altijd moe en heb je weinig energie (vooral in de winter) dan kan het best zijn dat je Vitamine D tekort hebt. Zoals heel veel mensen, omdat vitamine D wordt aangemaakt door je lichaam als je zonnestralen opvangt. En die zijn er in de winter helaas niet zoveel.

MultivitamineJe kunt ook kiezen voor een multivitamine supplement. Deze zijn er in verschillende varianten. Voor mannen en vrouwen en ook gesorteerd op leeftijdsgroepen. In elke leeftijdsgroep heb je namelijk andere vitaminen nodig en/of in een andere hoeveelheid. Dat geldt ook voor het verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hebben andere hoeveelheden en vitaminen nodig dan mannen.

Heb je een tekort?Er zijn periodes dat je wat extra’s kunt gebruiken. Geef jezelf dan een vitamine C boost. Of vitamine B voor sterke botten en haren. Maar laten we bovenal niet vergeten dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor gezond en gevarieerd eten. Voedingssupplementen zijn een aanvulling op je dagelijkse behoefte.

Bezoek de huisartsAls je al lange tijd last hebt van vage klachten is het aan te raden eerst een huisarts te bezoeken en een bloedtest te laten doen. Als daar geen ziektebeeld uitkomt maar wel laat zien dat er een tekort aan vitaminen is dan kun je concreet te werk gaan. Zelfs als je al vitaminen en voedingssupplementen gebruikt en je klachten houden aan is het aan te raden een bloedonderzoek te doen. Omdat voorkomen altijd beter dan genezen is.