Dit verklaart de aantrekkingskracht van Curaçao

© Unplash.

Het Caribische Curaçao is al jarenlang een echt vakantie-eiland. In 2022 bezochten bijna een half miljoen toeristen dit zonnige eiland. Waarom dit eiland zo populair is? Hier zijn een aantal verklaringen voor te vinden.

Checkoutsam

Eiland vol historieCuracao staat bol van historie. Wanneer je op het eiland bent mag een bezoekje aan de Handelskade niet ontbreken. Deze historische kade vind je in de plaats Punda. Misschien doet die naam niet direct een belletje rinkelen, maar je zult de kleurrijke huizen zeker herkennen van foto’s. Je kunt hier tegelijkertijd genieten van een mooi stukje historie, van culinaire hoogstandjes op een van de terrassen, en van prachtige lichtshows die ’s avonds worden gegeven. Historie vind je ook op veel andere plekken op het eiland en die bezienswaardigheden op Curaçao zijn ook zeker het bezoeken waard. Het slavernijverleden is op veel plekken nog goed zichtbaar, wanneer je weet waar je kijken moet. De wijk Pietermaai staat bijvoorbeeld vol met oude huisjes. Of bezoek fort Nassau. Dit fort werd gebouwd in 1797, ter bescherming tegen aanvallen van vijandige landen. Sinds 1959 is het fort een officieel monument. Je kunt er vandaag de dag nog de oude kanonnen bekijken, maar ook bijvoorbeeld een oude nekklem zien die in de kerkers van het fort werd gebruikt.

Voor de echte cultuurliefhebberDe wijk Pietermaai is niet alleen een bezoekje waard vanwege de oude huizen die je er vindt. De wijk is tegenwoordig namelijk een bruisende plek, vol restaurants, barretjes en winkels. Dit maakt de wijk populair bij een grote diversiteit aan mensen. Van toeristen, tot plaatselijke kunstenaars en van jongeren tot lokale zakenlieden: je komt ze hier tegen. Bezoek je graag musea? Ook dan ben je op Curaçao op het juiste plek. Bezoek bijvoorbeeld het Octagon, waar verzetsstrijder Simón Bolívar ooit verbleef om de strijd aan te gaan met de Spaanse kolonisten in Zuid-Amerika. Ook het oude Curaçao museum is de moeite waard. Hier vind je niet alleen kunst, maar bijvoorbeeld ook traditioneel meubilair. Maar niet alleen voor kunst en historie kun je naar de musea. Bij het Seaquarium kun je tal van (zee)dieren van dichtbij bekijken.

Paradijselijke natuurAl die historie en cultuur is prachtig, maar toch zit de aantrekkingskracht van dit eiland voor de meeste toeristen in nog iets anders: in de natuur. Heb je altijd al eens willen zwemmen met dolfijnen? Grote kans dat het je hier gaat lukken. De natuur op het eiland is divers. Op een relatief kleine oppervlakte zie je een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De zoutpannen vlakbij het Seaquarium zijn erg bijzonder. Op deze plek werd vroeger zout gewonnen, maar inmiddels is het een ideale plek om er per fiets of lopend op uit te trekken. Onderweg spot je flamingo’s en andere bijzondere vogels. Trek je de natuur in? Houd dan wel altijd rekening met het weer. Curaçao heeft een tropisch klimaat. Over het algemeen is dat heerlijk voor zon, zee en strand, maar midden overdag kan het flink heet zijn. Zoek in die tijd dus de schaduw op, doe een siësta of bezoek een museum. Zo kun je ten volle genieten van de aantrekkingskracht van dit prachtige eiland! Op zoek naar nog meer te doen op deze mooie plek? Bekijk dan ook zeker eens de tips en inspiratie op Checkoutsam.nl.