Tegenlicht Meetup in Theater De Huiskamer Weert over de stem van de natuur

© Bibliocenter Weert

Weert -

Wie mee wil praten met de VPRO Tegenlicht Meetup over het thema ‘Stem van de natuur’ kan zich aanmelden voor de Meetup op donderdag 6 april om 19.30 uur bij Theater De Huiskamer in Weert.

Silke van Deelen

„Wij mensen zijn slim, dieren zijn niet zo slim…. was lang de gedachte. Maar de laatste tijd weten dieren ons steeds vaker te verrassen. Met behulp van kunstmatige intelligentie komen we in hoog tempo meer te weten over hun taal, hun communicatie en daarmee ook over de logica van hun gedrag. En hun gevoelens, zowel van plezier als van pijn. We zien filmpjes van octopussen die zich niet laten inmaken. Otters en kraaien die puzzels oplossen. Of walvissen die een ingewikkelde taal blijken te hebben, die onderzoekers nu proberen te ontrafelen. De afgelopen jaren doen wetenschappers de ene na de andere ontdekking over dieren”, meldt de organisatie.

VPRO Tegenlicht verkent de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over het innerlijke leven en gedrag van dieren en gaat in op ethische vragen over hoe we deze kennis moeten gebruiken. Tijdens de Tegenlicht Meetup in Weert, georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer, wordt dit onderwerpen behandeld met lokale sprekers. De Tegenlicht Meetup vindt plaats in Theater De Huiskamer van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis bij te wonen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliocenter.nl/tegenlicht.