MVV bespreekt plan voor veld met écht gras en een extra veld met de gemeente Maastricht

In De Geusselt ligt nu nog kunstgras. Daar wil MVV in de toekomst vanaf.© ERMINDO ARMINO

Maastricht -

MVV heeft bij de gemeente Maastricht een plan neergelegd om het stadion, de faciliteiten en een accommodatie voor de jeugd aan te passen. In dat plan wil MVV ook overstappen naar natuurgras.

Emil Visser

MVV heeft op dit moment alleen een kunstgrasveld ter beschikking. Op dit veld in het stadion moet niet alleen de hoofdmacht van MVV alle trainingen en wedstrijden afwerken, maar ook alle zeven teams van de jeugdopleiding. Daarom mikt MVV op een extra grasveld, nabij het stadion.

Eventuele promotie

De achterliggende gedachte is dat vanaf seizoen 2025/2026 alle eredivisieclubs op echt gras moeten spelen. Omdat MVV in de toekomst rekening houdt met een eventuele promotie, is een kunstgrasveld in de toekomst eigenlijk geen optie meer voor de Maastrichtse club.

Omdat er een extra veld moet komen als er daadwerkelijk echt gras in het stadion komt, denkt MVV dat een veld op de plek van de grote parkeerplaats nabij het stadion een goede mogelijkheid is om de ruimte goed te benutten.

Financiële kant

Over de financiële kant van het verhaal, legt MVV-directeur Erik Noor uit dat voor de zaken die het stadion aangaan, de gemeente aan zet is. „Als het gaat om een modernisering en een renovatie van De Geusselt, dan is de gemeente als eigenaar van het stadion de investeringen doet. Logisch gevolg is natuurlijk dat dan de kosten voor de huur opnieuw wordt beoordeeld.”

Voor investeringen buiten het stadion, zijn er volgens Noor twee mogelijkheden. „Dan zal er sprake zijn van externe investeerders of er kan een lening van de gemeente komen, met een bijbehorende aflossingsgarantie.”

2019

Het is overigens niet de eerste keer dat MVV oppert dat er echt gras in De Geusselt moet komen. In 2019 maakte toenmalig directeur Paul Penders zich ook al sterk om kunstgras het stadion uit te krijgen. Enkele jaren later werd echter een nieuw kunstgrasveld in het stadion gelegd.