Transportbedrijf van Wahlwiller naar Hoensbroek

Transportbedrijf Van der Heijden is verhuisd. Het bedrijf dat jaren in Wahlwiller was gevestigd, heeft gekozen voor een nieuwe locatie in Hoensbroek. Het nieuwe bedrijfspand is voor drie miljoen euro, in negen maanden tijd, gebouwd door de Belgische aannemer Mathieu Gijbels.

Redactie Ondernemen in Limburg

De oude locatie in Wahlwiller was te klein en te gedateerd geworden. Het nieuwe duurzame gebouw met daarin kantoor- en vergaderruimten, opslagruimten voorzien van een laad- en loskade, een bedrijfshal voor vrachtwagenonderhoud en een wasstraat biedt plaats aan 30 werknemers.

“Groei was op de voormalige locatie niet meer mogelijk. De nieuwbouw is daarentegen toekomstbestendig, zowel qua duurzaamheid als uitbreiding,” geeft Hans Van kan, directeur bij J.H. van der Heijden Internationale Transporten BV aan. “Op het dak liggen zonnepanelen die de voorzieningen in het hele pand van elektriciteit voorzien, waaronder de vloerverwarming in de entreehal, kantoren en bedrijfshal. Onder andere hierdoor is het pand energieneutraal. Het opgevangen regenwater wordt hergebruikt in de wasstraat. Met waterreservoirs van 30.000 liter hebben we voldoende water om het hele jaar door de vrachtauto’s te kunnen wassen.”