Sittardse spelletjesfamilie vertienvoudigt omzet

De Gamestate speelhallen van de Veltmeijer Group zijn goed voor een omzet van vijftig miljoen euro, een vertienvoudiging ten opzichte van tien jaar geleden. Voor dit jaar rekent het bedrijf op 60 miljoen euro omzet. De eerste Gamestate werd tien jaar geleden in Kerkrade geopend.

Redactie Ondernemen in Limburg

Het familiebedrijf begon zeventig jaar geleden in Sittard met de exploitatie van jukeboxen en flipperkasten. Later kwamen daar speelhallen bij onder meer ook in de vakantieparken van Center Parcs. Het hoofdkantoor is tegenwoordig in Echt gevestigd en heb bedrijf heeft 47 locaties en 462 medewerkers. Roel Veltmeijer is de derde generatie. Hij bedacht het concept van Gamestate. In een interview in De Ondernemer legt de huidige eigenaar uit dat hij binnen de familie niet meteen de handen op elkaar kreeg om in Kerkrade de eerste Gamestate te openen. In Gamestate kunnen populaire games als Pac-Man, Mario Kart, Airhockey en Tomb Raider gespeeld worden.

Inmiddels is Gamestaat in vijf Europese landen te vinden. Het plan is om uiteindelijk in de top vijf grootste steden van Spanje, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een Gamestate-vestiging te hebben. Binnenkort opent Veltmeijer een hal in Bratislava, daarna volgen Gent en Antwerpen. Gamestate is nu al in Kerkrade, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Breda, Brussel, Oberhausen, Wroclaw en Berlijn.