Politie vermoedt verband tussen brandstichtingen in onder meer Haelen en Neer

© Politie

Haelen/Neer -

Een serie brandstichtingen in Leudal heeft mogelijk met elkaar te maken, zo vermoedt de politie. Die heeft beelden gedeeld in de hoop meer informatie te verkrijgen.

Rob Dieleman

Tussen december vorig jaar en deze maand zijn in Leudal op diverse plekken branden gesticht, laat een woordvoerster van de politie weten. De politie heeft het vermoeden dat die met elkaar te maken hebben. Waar dat vermoeden precies vandaan komt, laat de woordvoerster in het midden.

Twee van de branden worden op sociale media uitgelicht, in de hoop meer informatie te krijgen voor het onderzoek. Het gaat om een brand bij de toegangspoort van kasteel Aldenghoor in Haelen op 21 januari en een brandstichting bij een personenauto op de Hanssum in Neer op 4 maart.

Brandbare vloeistof

Van die laatste poging is een filmpje dat de politie online heeft gezet. Daarop is een auto te zien die stopt waarna er iemand vanaf de bijrijdersstoel uitstapt. Die persoon gooit vervolgens brandbare vloeistof over een stilstaande auto en steekt die even later aan.

Het feit dat er een filmpje is van de brandstichting in Neer was voor de politie reden die eruit te lichten. „We hopen dat de verspreide beelden informatie opleveren die het onderzoek verder kunnen helpen”, laat de woordvoerster weten.