Broodfondsen voor ondernemers Maastricht en omgeving houden infoavond

© Getty Images

Rijckholt -

Diverse broodfondsen in Maastricht en omgeving hebben nog plek voor nieuwe leden. Daarom is er maandag 17 april een informatiebijeenkomst.

Redactie

Broodfondsen zijn solidaire vangnetten waarbinnen ondernemers elkaar in geval van arbeidsongeschiktheid steunen. „Het idee van ieder broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf”, legt de organisatie uit.

Lees ook: Dana (23) uit Cadier en Keer verkoopt damesoutfits vanuit garage aan huis: ‘Het begon op zolder met bedrukte shirts van Zeeman’

Nederland telt in totaal 644 broodfondsen, waarin 29.500 ondernemers verenigd zijn. Zowel zelfstandigen met als zonder personeel kunnen zich aansluiten. De bijeenkomst vindt plaats in eetcafé Riekelt, Rijksweg 184 in Rijckholt en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Aanmelden is vereist en kan via broodfonds.nl/over_ons/contact.