Online bijeenkomsten over sociale toegankelijkheid erfgoed

Foto ter illustratie.© archieffoto Stefan Koopmans

Nunhem -

De provinciale erfgoedhuizen vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen, als vrijwilliger of als bezoeker. Om die reden organiseren zij vanuit het vrijwilligersplatform Erfgoedvrijwilliger.nl drie online bijeenkomsten over sociale toegankelijkheid.

Redactie

Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Het houdt in dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen. „In de praktijk is dat helaas nog niet altijd vanzelfsprekend, veelal vanuit onwetendheid”, meldt het platform. De drie online bijeenkomsten vormen een aanzet voor erfgoedorganisaties om hiermee aan de slag te gaan. Centraal staat de vraag: hoe maak je jouw erfgoedorganisatie toegankelijker?

In de eerste bijeenkomst leert expert Elvera van Leeuwen, werkzaam voor Mikxs, de deelnemers hoe je, ook met weinig geld en middelen, een erfgoedbezoek voor iedereen toegankelijk maakt. In de tweede bijeenkomst komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Hoe heeft hun fysieke of verstandelijke beperking invloed op hun bezoekerservaring of het vrijwilligerswerk? In de derde bijeenkomst gaan de deelnemers praktisch aan de slag.

Op www.erfgoedvrijwilliger.nl/verdieping/online-sessies-sociale-toegankelijkheid vind je meer informatie over de bijeenkomsten, die plaatsvinden op woensdag 19 april, woensdag 10 mei en woensdag 31 mei van 15.30 tot 17.00 uur.