Geen huis-aan-huis collecte meer voor fonds gehandicaptensport in Venlo

In Venlo vindt geen georganiseerde collecte meer plaats.© ING Image

Venlo -

Na meer dan dertig jaar komt in de gemeente Venlo een einde aan de huis-aan-huis collecte voor het Fonds Gehandicaptensport.

Marcel van Lier

Doordat veel deelnemende verenigingen en instellingen zijn afgehaakt, heeft het organiserende comité besloten niet langer met collectebussen de deuren langs te gaan om geld in te zamelen voor sporters met een functiebeperking. Daar komt bij dat er intussen ook mogelijkheden zijn om digitaal geld te doneren.

De landelijke collecte is van 2 tot 8 april. „Mocht in die week toch een collectant aanbellen en om een donatie vragen, dan doet hij of zij dit op persoonlijke titel”, laat secretaris Wim Tosserams namens de organisatie weten. Het gaat dan volgens hem om collectanten die zich zelf of via een vereniging of school hebben aangemeld. „Belangrijk is dan te vragen naar een legitimatiebewijs.”

Tosserams waarschuwt tevens voor nepcollectanten en benadrukt dat het Fonds Gehandicaptensport geen pennen, kaarten of andere spullen verkoopt om geld in te zamelen.

In Belfeld neemt het fonds deel aan de Goede Doelen week in het najaar.

Vrijdag 31 maart wordt voor aanvang van de voetbalwedstrijd VVV-NAC gecollecteerd bij de ingang van stadion De Koel in Venlo.

Informatie over de digitale collecte is te vinden op de website van het Fonds Gehandicaptensport.