ANWB AutoMaatje zoekt vrijwillig chauffeurs voor gemeente Vaals

Foto ter illustratie.© Getty Images

Vaals -

De gemeente Vaals is voor vrijwilligersinitiatief AutoMaatje van de ANWB is op zoek naar autobezitters die minder mobiele inwoners af en toe ergens naartoe willen brengen.

Redactie

Het kan gaan om bijvoorbeeld een doktersafspraak, familiebezoek of een knipbeurt bij de kapper. „ANWB AutoMaatje koppelt vrijwillig chauffeurs aan minder mobiele inwoners in onze gemeente. De chauffeur haalt de buurtgenoot thuis op en brengt hem of haar naar de plek van bestemming en weer terug. Meedoen wordt zo een stuk makkelijker”, legt gemeente Vaals uit.

Vergoeding

Chauffeurs ontvangen een vergoeding van vijfendertig cent per kilometer. Verder worden eventuele parkeerkosten betaald. Wie het ziet zitten om deze taak op zich te nemen, moet beschikken over een geldig rijbewijs en een eigen auto met geldige APK en inzittendenverzekering. Daarnaast dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Voor meer informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met Diana Al of Maurice Möllenbeck van de gemeente Vaals, bereikbaar op telefoonnummer 06-1852 3146 en via e-mailadres automaatjevaals@gmail.com.