Lions bereikt halve finale beker door Aalsmeer uit te schakelen

Lions-Aalsmeer.© Hennie van Eck

Sittard -

Kembit-Lions heeft dinsdagavond in Sittard in de kwartfinale van de bekercompetitie met 30-27 gewonnen van Aalsmeer. Lions gaat door naar de halve finale.

Hennie van Eck

Beide sportieve rivalen troffen elkaar weer, na begin maart twee spannende duels uitgevochten te hebben in de halve finale van de Bene-league.

Lions startte de wedstrijd met snel en fel spel. Rond de 10e minuut had het Sittardse team een gat geslagen van vijf doelpunten. Aalsmeer kwam nog wel terug tot twee doelpunten achterstand, maar bij de pauze was het gat weer groter: 22-18 voor Lions.

Opstootje

De tweede helft was hectisch. In het eerste kwartier werd er weinig gescoord. Maar er waren des te meer kleine en grote overtredingen, tijdstraffen en opstootjes. Met name Aalsmeer raakte steeds meer gefrustreerd, onder andere door de in hun ogen matig fluitende arbiters. In de laatste 10 minuten werd het nog even spannend, Aalsmeer kwam terug tot twee doelpunten achterstand. Robin Leunissen, met acht doelpunten topscorer van Lions, maakte echter aan alle onzekerheid een einde. Lions won verdiend met 30-27.