Basketballers Weert verliezen nipt en onnodig van Brussel

© Getty Images

Weert -

Na het verlies van afgelopen weekend tegen Mons hebben de basketballers van BAL dinsdagavond ook verloren van Circus Brussel Basketball: 69-74.

Roel Heynen

Vooraf leken beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Op de ranglijst ontliepen de teams elkaar nauwelijks. En dat bleek ook tijdens de wedstrijd is sporthal Boshoven. De wedstrijd vloog van de ene naar de andere kant. In het eerste kwart kwam BAL meteen met 0-6 achter, maar trok het de stand weer snel gelijk. Een kwestie van erop en erover, want na de eerste tien minuten had BAL een voorsprong van 19-14.

Brussel kwam na de pauze beter in het spel, greep de voorsprong, maar verspeelde die ook weer. Halverwege was er niets aan de hand voor BAL: 36-31. In de tweede helft bleef het in eerste instantie op en neer gaan, maar toch maakte Brussel de meeste punten.

Wilskracht

Met een marge van zeven punten gingen de Belgen het vierde kwart in. Daarin toonde BAL wilskracht door terug te komen, maar de opleving was van korte duur. Het gebrek aan gescoorde driepunters brak de ploeg op. Slechts vier van de 33 pogingen vlogen in de basket. BAL verloor een tikkeltje onnodig uiteindelijk met 69-74. Zaterdagavond wacht opnieuw een thuisduel met Okapi Aalst, koploper in de Elite Silver op dit moment.