‘Jumbo stopt na 2024 als hoofdsponsor wieler- en schaatsploeg’

De wielerploeg van Jumbo-Visma voor de start van Dwars door Vlaanderen die werd gewonnen door Christophe Laporte, renner van Jumbo-Visma.© ANP/HH

Op de dag dat het Nederlandse Team Jumbo-Visma - de beste wielerploeg ter wereld - alweer zijn twintigste overwinning behaalt in 2023 wordt duidelijk dat hoofdsponsor Jumbo zich aan het einde van 2024 terugtrekt als voornaamste geldschieter. Tevens stopt Jumbo dan als hoofdsponsor van de schaatsploeg.

Redactie

De supermarktketen heeft dit, zo blijkt uit bronnen die de NOS gesproken heeft, eind 2022 al kenbaar gemaakt aan de ploegleiding. Sindsdien wordt er achter de schermen hard gewerkt door onder anderen Jac Orie, Richard Plugge en de commissarissen van de sportploeg om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Jumbo bevestigt woensdag in een reactie dat het contract eindig is. Ook is niet zeker of het na 2024 überhaupt nog geld stopt in de Nederlandse sportwereld. „Op dit moment kijken we naar onze positionering”, laat een woordvoerder weten. „Daarbij kijken we ook of ons sponsorbeleid nog aansluit bij onze visie en ambities én de behoeftes van onze klant.”

Hoewel het bedrijf ook weer niet uitsluit dat het langer aan het wieler- en schaatsteam verbonden blijft, zal dat niet als hoofdsponsor zijn.