Aderlating Jumbo-Visma: Van Baarle mist definitief de Ronde van Vlaanderen

Dylan van Baarle.© ANP/HH

Dylan van Baarle, de Nederlandse troef van Jumbo-Visma in de voorjaarsklassiekers, mist definitief komende zondag de Ronde van Vlaanderen. Hij is nog onvoldoende herstel van zijn val in de E3 Saxo Classic.

Redactie

Van Baarle, de winnaar van de Omloop het Nieuwsblad, viel in de E3 Classic en werd woensdag uit voorzorg aan de kant gehouden voor Dwars door Vlaanderen. De Ronde van Vlaanderen zou normaal niet in gevaar komen, maar Van Baarle ontbreekt nu toch in de selectie van de Nederlandse formatie. Hij ondervindt nog te veel hinder na zijn val.

Zo verliest Jumbo-Visma en kopman Wout van Aert een belangrijke pion. Van Baarle werd vorig jaar tweede in de Ronde van Vlaanderen. Een week later won hij solo Parijs-Roubaix.

„Het wegvallen van Dylan van Baarle is een serieuze aderlating voor de ploeg. Hij was erg goed in de klassiekers. We gaan dat zo goed mogelijk proberen opvangen als ploeg”, aldus Van Aert tegenover Het Nieuwsblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.