Schokkende beelden: profvoetballer vliegt met auto Belgische sporthal in waar kinderen aanwezig waren in kleedkamers

Schokkende beelden: Profvoetballer rijdt met hoge snelheid sporthal in waar kinderen aanwezig waren in kleedkamers.© Twitter

Flémalle -

Sofian Kiyine, profvoetballer bij Oud-Heverlee Leuven, is donderdag bij een spectaculair ongeval in Flémalle in de Belgische provincie Luik met zijn auto in een sporthal beland. De wagen van de 25-jarige Marokkaanse middenvelder steeg letterlijk op vanaf een rotonde, vloog meters door de lucht, en doorboorde vervolgens de gevel van een sporthal. Het ongeval werd gefilmd, wat schokkende beelden oplevert.

Redactie

Het ongeval gebeurde donderdag aan de oevers van de Maas, in de buurt van Flémalle. De Franstalige krant La Dernière Heure schrijft dat het voertuig – een zwarte Mercedes – volgens ooggetuigen ruim boven de maximale toegelaten snelheid van 90 kilometer per uur reed, sommigen spreken zelfs over 200 kilometer per uur.

Na het raken van een rotonde werd de wagen de lucht in gekatapulteerd, en belandde het voertuig in de sporthal Louis Melin, middenin de zaal. „Op het moment van het ongeval waren er kinderen in het gebouw, maar die waren net naar de kleedkamers gegaan”, zegt schepen (wethouder) van Sport Fabian Pavone. „Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval”, klinkt het in een mededeling van OH Leuven, dat het ongeval bevestigt op zijn website.

Rechtsboven het gat in de muur veroorzaakt door de wagen van Sofian Kiyine.© Steph Pictures

Meerdere breuken

Kiyine is niet in levensgevaar, maar heeft wel meerdere breuken opgelopen. Hij werd met een ambulance naar de spoedafdeling van een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, bevestigt Pavone. „De club wacht op meer duidelijkheid over de precieze omstandigheden hoe het ongeval tot stand kwam alvorens verder te reageren. We wensen Sofian alvast veel beterschap”, klinkt het bij OHL.

De sportzaal biedt onderdak aan minivoetbal-, basketbal-, en gymnastiekclubs, maar zal een tijdlang niet gebruikt kunnen worden. Er zal gezocht worden naar een oplossing voor de sportclubs.