Wie wordt de eerste Roojse Dichter? Venraynaren met engagement kunnen solliciteren

© Cultura Venray

Venray -

Wie wordt de eerste Roojse Dichter? Venraynaren die graag gedichten schrijven, kunnen tot 31 mei solliciteren naar deze functie.

Marcel van Lier

De aanstelling van een dorpsdichter is een gezamenlijk initiatief van Literair café Venray, BiblioNu en Cultura Venray. Zij zijn op zoek naar poëzieschrijvers die net zoveel van Venray houden als ‘inkt van papier’ en het leuk vinden om de komende tijd aanwezig te zijn bij belangrijke evenementen en activiteiten in Venray.

Kandidaten voor dit onbezoldigd ereambt dienen woonachtig te zijn in de gemeente Venray en blijk te hebben gegeven van maatschappelijk en cultureel engagement binnen de gemeenschap. Ook wordt van hen verwacht dat ze bereid en in staat zijn over controversiële onderwerpen en gebeurtenissen in het Venrayse te schrijven en hun eigen mening en opvatting(en) hierover te verwoorden.

De benoeming geldt voor twee jaar. De Roojse Dichter wordt geïnstalleerd op 22 september tijdens de feestavond waarmee het literair café Venray zijn dertigjarig bestaan viert.

De complete functie-omschrijving staat op de website. Kandidaten kunnen een mail sturen naar roojsedichter@culturavenray.nl.