Vrouw ernstig gewond na aanrijding tussen ambulance en personenauto op A73 bij Venlo, traumahelikopter landt op snelweg

Aanrijding tussen ambulance en personenauto op A73 bij Venlo, traumahelikopter landt op snelweg.© Edward Media

Venlo -

Bij een aanrijding vrijdagmiddag op de A73 tussen een ambulance en een personenauto is de bijrijdster van de ambulance ernstig gewond geraakt. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto raakte niet gewond en is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Redactie

Het ongeluk vond plaats rond tien voor vier. Een traumahelikopter is op de snelweg geland voor het verlenen van medische assistentie.

Het ging mis toen de ambulance achterop de personenauto reed. De ambulance reed met optische en geluidssignalen. De personenauto wilde volgens de politie wel ruimte maken voor de ambulance, maar daar ging het op de een of andere manier mis. Hoe precies zoekt de politie nog uit. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd.

De chauffeur van de ambulance en de patiënt achter in de ziekenwagen raakten bij het ongeval niet gewond. Twee agenten die eveneens achter in de ziekenauto zaten, zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Een van de agenten is daarop uit ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Vertraging

De hoofdrijbanen van de snelweg moesten vanwege de aanrijding lange tijd worden afgesloten. Het verkeer moest omrijden via de parallelrijbaan richting Nijmegen. Verkeer richting Eindhoven werd omgeleid via de A2 en A67.

Als gevolg van het ongeluk ontstond een kilometerslange file, verkeersdeelnemers moesten rekening houden met meer dan drie kwartier vertraging. In de richting van Maasbracht stond een kijkersfile. De snelweg is inmiddels voor het verkeer vrijgegeven.

© Edward-Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.