Mischa Bredewold soleert naar zege in vrouwenkoers Volta Limburg Classic

Mischa Bredewold wint de vijfde editie van de Volta Limburg Classic voor vrouwen.© ANP / ANP

Eijsden -

Mischa Bredewold van SD Worx heeft zaterdag de vijfde editie van de vrouwenkoers van de Volta Limburg Classic in Eijsden gewonnen. Op veertien kilometer van de streep sprong zij weg uit een behoorlijk uitgedund peloton en soleerde naar de zege.

Maikel Suilen

De regenachtige omstandigheden zorgde voor een zware en nerveuze koers. De vrouwen, 135 rensters verschenen aan de start op de Diepstraat in Eijsden, reden zes rondes van een kleine zeventien kilometer met daarin twee klimmetjes, gevolgd door één lokale slotronde van pakweg vijf kilometer.

Lange tijd leken ploeggenoten Femke Markus en Anna Shackley samen uit te gaan maken wie de winnares zou worden. Het duo van SD Worx bleef het achtervolgende peloton lange tijd voor, al kromp de voorsprong langzaam naarmate de koers vorderde. Op veertien kilometer van de streep, bovenop de Moerslag, werden de Nederlandse en Britse ingelopen door het peloton.

Het was voor Mischa Bredewold, ook van SD Worx, het sein om te demarreren. De 22-jarige renster uit Amersfoort bleef alleen vooruit en draaide solo de kasseien op de finishlaan in de Diepstraat in Eijsden op. Ze hield op de streep zo’n twintig seconden over op ploeggenote Lonneke Uneke (tweede) en Noëlle Rüetschi (derde).

Lees ook: Australische wielrenner Kaden Groves wint Volta Limburg Classic