Lions wint ruim van Hurry Up in de NL-league

Sittard -

Kembit-Lions heeft zaterdagavond ook zijn tweede wedstrijd in de NL-league gewonnen. In Sittard werd Hurry Up met 32-25 verslagen.

Hennie van Eck

Bij rust had Lions de gasten uit Zwartemeer (Drenthe) met goed spel op een bijna onoverbrugbare achterstand van acht doelpunten gezet: 18-10. Na de pauze knabbelde Hurry Up steeds meer van die achterstand af. Tien minuten voor het einde stond Lions nog maar met drie doelpunten voor: 26-23. In de slotfase rechtte het Sittardse team echter de rug. Dat resulteerde in een onbedreigde overwinning van 32-25. Aan de kant van Lions werd Ids Eussen uitgeroepen tot ‘man of the match’.

Lions-coach Christoph Jauernik was tevreden: „In de eerste helft werd met goed handbal een duidelijk gat geslagen. Er werd consequent verdedigd en in de aanval goed gescoord. Na de pauze werd het spel wat onrustiger, onder andere door enkele tijdstraffen die we kregen. Hurry Up kwam wel dichterbij, maar er was geen moment het gevaar dat we wedstrijd nog zouden verliezen. Al met al een duidelijke en verdiende overwinning.”

Lions staat nu in de ranglijst van de NL-league op de tweede plaats, achter koploper Aalsmeer. Maar Aalsmeer heeft één wedstrijd meer gespeeld.