Vliegende start voor HandbaL Venlo met winst op Volendam

Venlo -

De vrouwen van Cabooter Group / HandbaL Venlo hebben de eerste stap gezet op weg naar de finalewedstrijden om het Nederlands kampioenschap. In de eerste wedstrijd in kampioenspoule A werd Volendam, de nummer zes uit de reguliere competitie, met overtuigende cijfers geklopt: 36-19.

Frans Jetten

Na een stroeve start (5-4 na 8 minuten) zette de formatie van coach Robin Gielen, waar diverse speelsters uit voorzorg of als gevolg van blessures ontbraken, een tandje bij. Dankzij treffers van vooral Pien de Swart, alleen in de eerste helft al tien, was bij rust het verschil gemaakt: 21-9.

Ook na de pauze had de regerend landskampioen even wat tijd nodig om op gang te komen. In het laatste kwartier wisten de Limburgsen de marge nog verder te vergroten.

Gielen, die in Venlo in gesprek is over een eventuele verlenging van zijn contract, was na afloop tevreden over zijn ploeg. „We stonden goed in de dekking en het team straalde strijdlust en plezier uit. Ik kon ook lekker doorwisselen.” Komend weekend ligt de competitie stil. Daarna volgen er uitwedstrijden tegen V&L en Velo.