Handbalsters V&L en BFC verliezen eerste wedstrijden in nacompetitie van Eredivisie

© Getty Images

De handbalsters van Geonius-V&L en BFC deden vanavond slechte zaken bij het begin van de nacompetitie. In de kampioenspoule verloor V&L met één doelpunt verschil van Velo uit Wateringen (Zuid-Holland): uit werd met 32-31 verloren. In de degradatiepoule liep BFC ook tegen een nederlaag aan: uit werd met 28-21 verloren van VZV uit ‘t Veld (Noord-Holland).

Hennie van Eck

Tien minuten in de tweede helft stond V&L, dat tot dat moment zeer goed speelde, nog met tien doelpunten voor. In de laatste 20 minuten zakte V&L volledig door het ijs. Dat resulteerde in een krappe maar pijnlijke nederlaag.

V&L-coach Edwin Janssen was na de wedstrijd ontdaan: „Dit is een regelrecht drama. Tot de 40e minuut speelden we ons beste handbal van het hele seizoen. Toen raakte onze cirkelloopster Marit van Ede geblesseerd, ze moest uitvallen. Velo was qua verdediging op haar gericht, waardoor andere speelsters meer vrijheid kregen en scoorden. Doordat zij uitviel, was dat voordeel weg voor ons. Maar dat wil niet zeggen dat we ons zo in de luren moesten laten leggen. Er zat geen tempo meer in. En we misten open kansen. Ongelooflijk dat deze wedstrijd nog werd verloren. Dit is een zeer slechte start van de nacompetitie voor ons. Juist van deze ploeg hadden we moeten winnen in de poule. De stemming is down, dit wordt een lange en trieste reis naar huis vanavond.”

V&L staat na één wedstrijd laatste in de kampioenspoule. De kans op Europees handbal - waar V&L naar streeft - is door de nederlaag sterk gedaald, maar niet helemaal onmogelijk geworden.

BFC

Ook BFC speelde een verdienstelijke eerste 40 minuten in de uitwedstrijd tegen VZV. Het stond toen 23-19 voor de thuisclub en er was nog wat mogelijk voor BFC. Bij het eindsignaal was het echter 28-21 voor VZV.

BFC-coach Harold Nusser was teleurgesteld over het resultaat: „Hier had voor ons iets in kunnen zitten. De eerste helft en het begin van de tweede helft deden we goed mee. Daarna deden fouten ons weer de das om. Het uitvallen van Jaimy Habets, met een blessure, deed ons geen goed helaas. En in de training voor de wedstrijd was Naomi Starmans ook al geblesseerd geraakt. Jammer, we hadden ons zelf een groot plezier kunnen doen door beter te starten in de degradatiepoule. We moeten verder en hoop putten uit de goede dingen die we vandaag hebben laten zien.”

BFC staat na één wedstrijd onderaan in de degradatiepoule. Er volgen nog vijf wedstrijden. De nummer laatst degradeert uit de Eredivisie.