Max Verstappen snelste in laatste vrije training Melbourne, problemen voor teamgenoot Pérez

© Getty Images

MELBOURNE -

Op een bewolkt Albert Park heeft Max Verstappen zaterdag de vrije training afgesloten met een snelste tijd. De Limburger ging bijna tweetienden sneller rond dan Fernando Alonso op de tweede plaats. Esteban Ocon zette de derde tijd op het bord.

Jack Martens

Verstappen ging rond in een 1:17.565. Er zat nog meer in het vat, maar aan het einde van de sessie begon het licht te regenen waardoor de Limburger zijn tijd niet meer kon verbeteren. In tegenstelling tot de eerste twee sessies op vrijdag lukte het dit keer wel om veel rondes te rijden. De longruns zagen er goed uit en dus klonk hij over de boordradio tevreden.

Pérez

Iets wat niet van zijn teamgenoot Sergio Pérez kon worden gezegd. De Mexicaan begon door problemen met zijn auto wat later dan gepland aan zijn sessie en ook die verliep allesbehalve vlekkeloos. Bijna ieder snel rondje schoot hij van de baan af. Meer dan een zesde rondetijd zat er dan ook niet in.

Naast Pérez waren er nog een aantal coureurs die meermaals van het asfalt schoten. In Melbourne is onlangs een nieuwe asfaltlaag aangebracht waar veel coureurs duidelijk moeite mee hebben. Ook in andere racesklasses die dit weekend in actie komen, schoten al veel coureurs van het asfalt. De wisselvallige omstandigheden helpen daar niet bij.