Rubberboot door sterke stroming in stuw bij Maastricht: een opvarende gered, tweede drenkeling dood uit water gehaald

Rubberboot door sterke stroming in stuw bij Maastricht: een opvarende gered, tweede drenkeling dood uit water gehaald.© Orange Media

Maastricht -

Bij een ongeluk met een rubberboot op de Maas bij de stuw in Borgharen is zondagmiddag één man overleden.

onze verslaggever

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio waren twee mannen op hun bootje aan het vissen op de Maas. Door de sterke stroming in de richting van de stuw van Borgharen voer de rubberboot door de afzetting met boeien richting stuw. De rubberboot kwam in de stuw terecht waarna de opvarenden in het water vielen. Een van hen bleef daarbij aan de voorkant van de stuw hangen en kon worden gered. Hij is in onbekende toestand naar het ziekenhuis is gebracht. De politie meldt dat deze drenkeling wel aanspreekbaar was.

Een tweede drenkeling is even later ter hoogte van Itteren dood gevonden, aldus de politie. Het slachtoffer klapte met de boot naar beneden om meters lager in het kolkende water terecht te komen, waar hij vermoedelijk is verdronken. Pogingen het slachtoffer te reanimeren, mislukten.

Over de afkomst en leeftijden van de twee slachtoffers is vooralsnog niks bekendgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De hulpdiensten rukten met groot materieel uit voor de reddingsoperatie. Een politiehelikopter en Duitse traumahelikopter speurden in de omgeving naar eventuele andere opvarenden. Ook op de Belgische oever zochten hulpdiensten mee.

Naar de oorzaak van het ongeluk wordt onderzoek gedaan.

© Orange Media