Introductieavond ‘Op weg naar de buutteton’

© Peter Schols

Susteren
Silke van Deelen

Mensen die graag in de buutteton staan of willen gaan staan, kunnen dinsdag 25 april deelnemen aan een informatieavond over het cursusprogramma ‘Op weg naar de buutteton’.

Om er voor te zorgen dat de Limburgse buut niet verloren gaat, is de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten (LVKA) in 2012 gestart met een begeleidingstraject voor mensen die interesse hebben om een buut te verzorgen. Ook in 2023 gaat de LVKA dit traject verzorgen. Doel is mensen te begeleiden op weg naar het zélf schrijven en voordragen van een buut en misschien wel naar deelname aan de voorselectiewedstrijden voor de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen.

Op dinsdag 25 april start om 20.00 uur een informatieavond met kennismaking en uitleg over het cursusprogramma. Het traject daarna bestaat uit een negental bijeenkomsten op dinsdagavond in Susteren en een afsluitende presentatieavond op vrijdag 3 november. Tijdens de avonden wordt aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van de buut, zoals aan presentatie, grime en aan het werken met ‘eigen’ tekst. De deelnemers worden begeleid door kundige mensen, onder wie Karel Fiddelers en Will Knapen. Voor leden is deelname gratis, voor niet-leden zijn de kosten voor deelname 44 euro. Door de opzet van de cursus en de intensieve begeleiding zijn er maximaal twaalf plaatsen beschikbaar.

Inschrijving is mogelijk tot en met 20 april via mail maassen76@home.nl onder vermelding van naam, adresgegevens en telefoonnummer. Mensen die zich voor de informatieavond aanmelden, kunnen op de avond zelf nof beslissen of ze wel of niet mee gaan doen aan het cursusprogramma.

De introductieavond wordt gehouden in café Bie Aloïs, Oude Rijksweg Noord 21 in Susteren.