Video: Geen gewonden bij zeer grote brand in autobedrijf in Tegelen

Grote brand bij autobedrijf in Tegelen.© AVLimburg

Tegelen -

Bij een autobedrijf aan de Kaldenkerkerweg in Tegelen is maandagochtend een zeer grote brand geweest. Niemand raakte daarbij gewond. Wel is er sprake van flinke materiële schade.

Redactie

De brand brak rond 10.15 uur uit in een werkplaats en breidde snel zich verder uit. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plekke.

De uitgerukte brandweer moest snel opschalen. Op het terrein is een bedrijfsverzamelgebouw van vijftig bij dertig meter gevestigd met zes ondernemingen. Het aanwezige personeel in het pand waar het vuur woedde - volgens getuigen ging het om twee personen - kon bijtijds naar buiten. Het is nog onduidelijk wat er allemaal verloren is gegaan door de brand. Een woordvoerder van de brandweer repte van „behoorlijke schade”.

De brandweer kwam met meerdere wagens ter plekke.© AV Limburg

Weg afgesloten

De omgeving rondom de Kaldenkerkerweg werd tijdelijk afgesloten voor de brandbestrijding en hulpverlening. De brandweer kreeg het vuur redelijk snel onder controle: het sein brandmeester werd afgegeven rond 12.45 uur.

De oorzaak is mogelijk laswerk, maar dat staat nog niet helemaal vast. Volgens een 28-jarige getuige, die op het moment dat de brand uitbrak met zijn bus bij een apk-keuring was, begon de vlammenzee bij een „klein autootje” in een loods. „Het vuur sloeg snel over. Ik heb meteen de brandweer gebeld en vervolgens mijzelf en mijn bus in veiligheid gebracht.” Uit door de brandweer verrichte metingen is gebleken dat er geen concentraties schadelijke bestanddelen in de rook zaten die slecht zijn voor de volksgezondheid.

De schade door de brand is groot.© AV Limburg

Er kwam veel rook vrij, die in de verre omgeving was te zien.© AV Limburg