Brand verwoest garage van woning in Broekhuizenvorst, bewoner kan voorlopig niet terug naar huis

Brand verwoest garage van woning in Broekhuizenvorst, bewoner kan voorlopig niet terug naar huis.© Edward Media

Broekhuizenvorst -

Een garage in Broekhuizenvorst is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig uitgebrand. De aangelegen woning heeft schade opgelopen, waardoor de bewoner voorlopig niet in zijn woning kan.

Redactie

Iets na 03.00 uur brak een brand uit in een garage van een woning aan Op de Kamp. De brand was uitslaand en drie naastgelegen huizen werden ontruimd. De bewoner van het brandadres heeft op tijd de woning kunnen verlaten. Er vielen geen gewonden.

De brandweer rukte vanwege de uitslaande brand met groot materieel uit. Twee tankautospuiten en een ladderwagen zijn ingezet om de brand te bestrijden. Even na 04.00 uur werd het sein brandmester gegeven. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend; daar wordt onderzoek naar gedaan.

Schade

De bewoner heeft rook ingeademd en is ter plekke onderzocht en behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn woning heeft brand-, rook- en waterschade opgelopen. Hij kan daardoor voorlopig niet terug naar zijn woning. Voor hem wordt vervangende woonruimte geregeld.

Verder zijn drie woningen van buren ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk bij buren opgevangen en kunnen waarschijnlijk later terug naar hun woning.