Ernstig ongeluk met vier auto’s op de A73 bij Maasbracht, zeker vijf gewonden

Ernstig ongeluk met vier auto’s op de A73 bij Maasbracht, zeker vijf gewonden.© Track’88

Maasbracht -

Bij een ernstig ongeluk op de A73 ter hoogte van Maasbracht zijn vrijdagmiddag minstens vijf personen gewond geraakt. Bij het ongeluk waren vier auto’s betrokken. Er is een traumahelikopter ingezet.

Redactie

Het ongeluk op de snelweg vond omstreeks tien voor drie plaats. Over het letsel van de gewonden kon de woordvoerder van de politie nog geen nadere informatie geven.

Wat de oorzaak van het ongeluk is, wordt momenteel nog onderzocht. Het weggedeelte tussen Linne en de A2 bij Maasbracht moest worden afgesloten voor het verkeer. Het stilstaande verkeer werd teruggeleid naar de naburige Rijksweg N276.

Omleidingsroute

Ook de noordelijker gelegen Roertunnel van de A73 in Roermond was in zuidelijke richting afgesloten zodat het verkeer niet verder naar de ongevalsplek kon doorrijden. Er vormde zich ook bij de tunnel vanuit noordelijke richting een kilometerslange file. Rijkswaterstaat stelde een omleidingsroute in vanaf Venlo via de A67 en A2.

Vanwege de meivakantie was het extra druk op de snelwegen. Op de A73 en de A2 ontstond in zuidelijke richting een kilometerslange file. Weggebruikers moesten volgens de ANWB rekening houden met een vertraging van een half uur.

Na het ongeval moest het wegdek worden schoongemaakt. Om 19.15 uur meldde Rijkswaterstaat dat de gestrande auto’s geborgen waren en dat de weg weer vrijgegeven was. De files losten zich daarna geleidelijk op.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.