Reconext verslavingszorg is er natuurlijk voor jou

© artrachen - stock.adobe.com

Reconext verslavingszorg is een kliniek, gelegen in Limburg. Onze behandeling is erop gericht je te helpen bij het doorbreken van je verslaving én bij het terugvinden van de connectie met jezelf en je omgeving. Niet op de traditionele, klinische manier, maar door theorie en praktijk te combineren. Bij ons draait het om veilig en praktijkgericht leren mét en van elkaar. Altijd in het tempo dat bij jou past.

Reconext

Unieke werkwijzeBij ons staat duurzaam herstel, waarbij theorie en praktijk gecombineerd worden, op nummer één. Dat is namelijk wat we misten bij de traditionele klinische verslavingszorg en de reden dat Reconext is opgericht. We brengen tijdens de behandeling veel tijd door in de natuur. Waarom? Door er actief op uit te gaan kun je niet achteroverleunen, maar moet je zelf aan de slag en kom je weer in verbinding met jezelf. Zo leer je op een laagdrempelige manier omgaan met negatieve emoties en ben je beter voorbereid op situaties die misschien ook ná de behandeling kunnen voorkomen.

Dit is waar we voor staanWe geloven dat eerlijkheid en openheid essentieel zijn bij het doorbreken van een verslaving. Fouten maken mag. We zeggen elkaar natuurlijk wél waar het op staat, maar we blijven altijd respectvol naar elkaar. Iedereen is gelijkwaardig en we gaan in vertrouwen om met alles wat er besproken wordt.

Dit zie je ook terug in onze aanpak, want kwaliteit is bij ons belangrijker dan kwantiteit. We nemen dan ook altijd de tijd om samen te kijken naar een persoonlijk behandelplan dat past bij jouw specifieke situatie en behoeftes. Zo bepaal je in bepaalde mate zelf hoe jouw behandeling er uit gaat zien. Want we vinden het belangrijk dat je 100% achter je beslissing staat. Zonder jouw goedkeuring, is er geen behandeling mogelijk.

Daarnaast willen we mensen met psychische problemen op een duurzame manier, gezondere connecties laten aangaan en gebalanceerd leren leven. We kijken niet alleen naar wat er beter kan, maar naar het héle plaatje. Want ieders persoonlijke situatie is anders. Zo is er ook aandacht voor de band met partner, familie of vrienden. En is er bijvoorbeeld extra behoefte aan begeleiding op sociaal of financieel gebied? Dan kunnen we de juiste tools bieden zodat de kans kleiner is dat je na de behandeling terugvalt in je verslaving. Want duurzaam herstel is waar we voor gaan!

Behandeling verslavingHoe de behandeling van jouw verslaving er precies uit gaat zien, dat bepaal je zelf. Want niet je verslaving, maar jij staat centraal. Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende behandelingen voor je verslaving:

• 3-daagse dagbehandeling van ongeveer 8 weken• 5-daagse dagbehandeling van ongeveer 6 weken• Individuele behandeling van ongeveer 12 weken (uitsluitend een-op-een sessies).

Tijdens de behandeling van je verslaving krijg je twee behandelaren toegewezen die je gaan begeleiden. Kies je voor onze 3- of 5-daagse dagbehandeling? Dan bestaat deze uit individuele- én groepssessies. Tijdens de een-op-een sessies ga je aan de slag met je hulpvraag en maken we een plan om je doelen te behalen. Door tijdens de behandeling ook verder te kijken dan alleen je verslaving en je leven centraal te zetten, verkleinen we samen de kans dat je in de toekomst terugvalt in je alcoholverslaving. Bij de groepssessies maken we vooral gebruik van actieve methodes, waarbij de nadruk ligt op interactie en communicatie.

Wat zijn de kosten?Wanneer je je inschrijft bij Reconext start je met een GGZ-verslavingszorg behandeling. Dit betekent: 100% vergoeding. Ook als jouw verzekeraar dat niet doet en om een eigen bijdrage vraagt. Is dit bij jou het geval? Dan zoeken we samen naar een oplossing, zodat jij je volledig kan focussen op het doorbreken van je verslaving.

Korte wachttijdenAls je kampt met een verslaving kan één dag al een wereld van verschil maken. Daarom zijn onze wachttijden minimaal. Je kunt vrijwel altijd direct terecht voor een intakegesprek. Past jouw problematiek bij onze behandelmethode en wil je er 100% voor gaan? Dan kunnen we al binnen één tot drie weken starten met de behandeling.

AanmeldenWil je je aanmelden of meer informatie? Vul dan het aanmeldformulier in via onze website www.reconext.nl. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 085 – 077 63 30 of info@reconext.nl.