Max Verstappen ziet in Bakoe pole door de vingers glippen na perfecte ronde Charles Leclerc

© ANP / AFP

Bakoe -

Max Verstappen leek vrijdagmiddag af te stevenen op zijn eerste pole in Azerbeidzjan, maar in de laatste ronde dook Charles Leclerc nog onder de Limburger door. Verstappen zal zondag dus als tweede beginnen aan de hoofdrace voor Sergio Pérez en Carlos Sainz.

Jack Martens

„Het is hier erg lastig om een volledig goede ronde te rijden”, keek Verstappen na de kwalificatie terug. „We probeerden wat anders in de tweede ‘run’, wat uiteindelijk misschien niet ideaal was voor de tijd. Het is hier erg moeilijk. Maar we staan P2 en we weten dat we hele goede auto’s hebben. Het is niet zo verkeerd.”

Net als in de vrije training begon Q1 met de nodige consternatie. Nyck de Vries, die vrijdagochtend nog verrassend zesde werd, parkeerde zijn bolide al vroeg in de sessie in de muur. De bandenstapel moest hersteld worden en dus werd de sessie onderbroken door middel van een rode vlag.

Beton

Na ongeveer tien minuten gingen de lampen weer op groen, maar niet veel later werd de sessie opnieuw stilgelegd. Dit keer was het Pierre Gasly die in aanraking kwam met het beton. De derde poging kon wel tot een goed einde worden gebracht door de overige achttien coureurs. Max Verstappen sloot de sessie als snelste af.

Lees ook: Als Pérez de King of the Streets wil blijven, dan móet hij dit weekend Verstappen verslaan

Ook in Q2 was de Limburger de snelste. Hij leek dan ook de beste papieren te hebben voor het allesbepalende laatste deel. Verstappen ging al vroeg naar de snelste tijd maar Charles Leclerc van Ferrari was nooit ver weg. In hun tweede snelle rondje waren de rondetijden zelfs exact gelijk tussen de twee met vlak daarachter Sergio Pérez. Een geweldig duel voltrok zich op het Baku City Circuit waarbij de Monegask Verstappen nipt wist te verslaan. Het verschil tussen de twee was slechts één tiende.