Duw- en trek werk met Russell kost Verstappen topklassering: Limburger moet genoegen nemen met plek drie

© Getty Images

BAKOE -

Max Verstappen is de eerste sprintrace van dit jaar op plek drie geëindigd. Mede door een beschadigde zijkant door een duel met George Russell lukte het de Limburger niet om aan te vallen bij Charles Leclerc die tweede werd. Sergio Pérez won de race.

Jack Martens

Bij de start kwam Verstappen slecht van zijn plek waardoor George Russell in bocht 1 direct zijn bolide naast die van de Limburger kon zetten. Met z’n tweeën reden ze vervolgens af op de tweede bocht waar ze elkaar licht raakten. Het gebakkelei kostte Verstappen een positie waardoor hij vierde kwam te liggen.

Safety car

Een safety car veroorzaakt door een crashende Yuki Tsunoda zorgde ervoor dat het veld dicht bij elkaar bleef in de openingsfase. De race werd in ronde zes weer vrijgegeven. Dit keer was Verstappen, die door het duel met Russell de zijkant van auto had beschadigd, wel wakker en pakte hij aan het einde van het rechte stuk de Brit direct terug. Charles Leclerc, vertrokken vanaf kop wist zijn positie niet lang te behouden. Hij werd in ronde acht verschalkt door Pérez.

Verstappen sloot aan bij de Monegask maar mede door een beschadigde auto lukte het niet om dichtbij te komen. Pérez liep iedere ronde een beetje uit op zijn achtervolgers om na zeventien rondes als winnaar over de streep te komen. Verstappen beet zich uiteindelijk stuk op Leclerc waardoor hij genoegen moest nemen met plek drie. Het verschil in het wereldkampioenschap tussen Verstappen en Pérez is door de uitslag iets kleiner geworden: van 15 naar 13.