Video: Steekpartij in de ENCI-groeve Maastricht: zes gewonden van wie twee ernstig

Steekpartij ENCI-groeve Maastricht.© Track ‘88

Maastricht -

Bij een vechtpartij in de ENCI-groeve in Maastricht zijn zaterdagavond zes mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. Volgens de politie liepen ze steekwonden op.

Redactie

De zes zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

Volgens een woordvoerder van de politie is aan het begin van de avond een grote groep mensen samengekomen in het natuurgebied rondom het de voormalige ENCI-terrein aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht. Even later brak er een ruzie uit die uitmondde in een vechtpartij; het is nog onbekend wat de aanleiding daarvoor is en hoeveel mensen daarbij exact betrokken is geweest.

© Track’88

De hulpdiensten sloegen rond 19.00 uur groot alarm. Politie en marechaussee zijn met meer dan tien patrouillewagens ter plaatse gekomen. Ook zijn er meerdere ambulances gearriveerd en er is een traumahelikopter geland. Agenten ter plaatse hebben eerste hulp verleend.

Auto’s doorzocht

De recherche ondervraagt een grote groep mensen en controleert hen op hun identiteitsbewijs, het is niet bekend of zij iets te maken hebben met de vechtpartij. De groep staat in het natuurgebied, op de plaats delict. Ook doorzoekt de politie auto’s. Een auto is meegenomen voor onderzoek, twee worden nog doorzocht.

De politie doorzoekt auto’s.© De Limburger

Een auto is meegenomen voor onderzoek.© De Limburger