Pérez doet in straten van Bakoe bijnaam eer aan en verslaat Max Verstappen in rechtstreeks duel

© Getty Images

Bakoe -

Max Verstappen is voor het eerst in zijn carrière in een rechtstreeks duel verslagen door teamgenoot Sergio Pérez. Door een pitstop op een ongelukkig moment zat het voor Verstappen ook een beetje tegen, maar het tempo dat de Mexicaan aan de dag legde, kon evengoed niet worden gematcht door de Limburger. Charles Leclerc werd op gepaste afstand derde.

Jack Martens

Verstappen kwam in tegenstelling tot bij de sprintrace nu wel goed van zijn plek. Als tweede sloot hij aan achter Charles Leclerc met achter zich teamgenoot Sergio Pérez. De Limburger kon gelijk de druk vol op de ketel zetten bij Leclerc. Kansloos was de Monegask dan ook toen in ronde 4 DRS werd vrijgegeven.

Halve seconde

Even later deed Pérez hetzelfde die daarna ronde na ronde dichterbij kwam aan Verstappen. Na een rondje of tien was het verschil zelfs nog maar een halve seconde tussen de teamgenoten. De tweevoudig wereldkampioen klaagde over de boordradio veelvuldig over zijn banden, iets waar Pérez geen last van leek te hebben.

Lees ook: Britse voormalig wereldkampioen haalt uit naar Max Verstappen: ‘Hij is een slechte verliezer’

Een crash van Nyck de Vries in ronde 10 zorgde voor een dubbele gele vlag in de eerste twee sectoren. Red Bull Racing koos het moment uit om Verstappen naar binnen te halen voor verse banden. Niet een call zonder risico’s zo bleek enkele seconden later toen de wedstrijdleiding de safety car in de baan stuurde. Pérez en Leclerc konden daardoor een vrije pitstop maken. Verstappen viel terug naar plek drie.

Balansproblemen

In ronde 15 werd de boel weer vrijgegeven. Verstappen liet er geen gras over groeien en ging nog in dezelfde ronde voorbij aan Leclerc. Nu was het de Limburger die koers zette richting zijn teamgenoot. De ene ronde liep Pérez een beetje uit, de andere ronde moest hij weer iets toegeven. Dit beeld hield ronden lang aan totdat Verstappen in ronde 29 zijn achterstand ineens zag oplopen naar ruim twee seconden. Verstappen gaf aan last te hebben van problemen met de balans van zijn auto.

Het gat werd daarna alleen maar groter. Het hoge tempo dat de Mexicaan aan de dag legde bleek te hoog gegrepen voor Verstappen die genoegen moest nemen met plek twee. Met twee overwinningen in de straten van Bakoe dit weekend maakte de Mexicaan zijn bijnaam The King Of The Streets meer dan waar. Door de maximale score liep hij negen punten in op de Limburger waardoor er van Verstappens voorsprong nu nog zes over zijn.

Lees ook: Als Pérez de King of the Streets wil blijven, dan móet hij dit weekend Verstappen verslaan