Het zomertheater van Zuid-Limburg

Als de andere theaters in de zomermaanden gas terugnemen, opent het Openluchttheater in Valkenburg zijn poorten. Ook dit jaar is de agenda weer goed gevuld en staan er prachtige voorstellingen op het programma. Steeds nadrukkelijker ontwikkelt het Openluchttheater zich tot het zomertheater van Zuid-Limburg.

Openluchttheater Valkenburg

Voor de bezoekers is het bijwonen van een voorstelling een bijzondere ervaring. Naast de kwaliteit van het optreden draagt ook de entourage bij aan de beleving. Dit is het oudste en ook het mooiste openluchttheater van ons land. Uitgegraven in de flank van de Cauberg en omgeven door mergel en groen.

Het programma staat bol van de highlights en biedt voor elk wat wils. Vorig jaar verwelkomden wij ruim 26.000 bezoekers en dat gaan we dit jaar waarschijnlijk ook wel weer halen. We hebben een ijzersterk programma en de nodige voorstellingen zijn alweer uitverkocht.

Ons seizoen loop van medio mei tot eind september en het belooft een mooie zomer te worden. Een paar namen: Ellen ten Damme, Venice, Frank Boeijen, Mike Boddé, Jon Anderson, Haevn, Alex Agnew, Opera Zuid, Ultimate Eagles, Massada, Vive La Chanson, Richard Bona & Metropole orkest, Vintage Trouble, Hanssi Kaiser Schlager Tribute, Night Fever, Hejri Kati Balkan Klezmer, Abba Gold, DeWolff & Dawn Brothers of Jaap Reesema.

Je ziet al meteen hoe breed het aanbod is. Met klappers als Rowwen Hèze (in een mum van tijd uitverkocht), muziek voor fijnproevers zoals Richard Bona of rockiconen als Jon Anderson, de leadzanger van Yes, tot cabaret, flamenco, chansons en klassieke muziek. En dat is precies wat wij bieden: bijzondere optredens op deze prachtige plek. Het zomertheater van Zuid-Limburg.”

Kijk voor het volledige programma op: www.OLTVB.nl