Rusland: Oekraïne probeerde met drones Poetin aan te vallen

Rusland: Oekraïne probeerde met drones Poetin aan te vallen.© De Limburger

Moskou -

De Russische overheid zegt dat Oekraïne heeft geprobeerd om met drones de residentie van president Vladimir Poetin in het Kremlin aan te vallen. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA.

Redactie

Poetin zou op dat moment niet aanwezig zijn geweest, maar de Russen spreken toch van een poging om de president om brengen en dreigen met vergelding.

Volgens RIA stelt de Russische overheid dat er twee drones onderweg waren naar het Kremlin. Ze zouden zijn uitgeschakeld door defensie. Er zijn volgens Rusland geen gewonden gevallen. Nader bewijs voor de beweringen is vooralsnog niet geleverd, al gaan op sociale media wel beelden rond van een rookpluim boven het complex.

Rusland viert op 9 mei de Dag van de Overwinning. De herdenking en feestelijkheden gaan volgens de Russische autoriteiten door zoals gepland. Wel heeft de burgemeester woensdag een verbod aangekondigd om zonder vergunning met drones boven de stad te vliegen.

Lees ook: Defensieminister Ollongren in Maastricht: ‘Europese belofte voor Oekraïne waarmaken’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.