CV De Mechelkes uit Broeksittard moest met steeds minder leden de kar trekken, en stopt noodgedwongen: ‘Met pijn in het hart’

De vereniging zorgt ervoor dat Prinses Lana I haar jaar als prinses op een goede manier kan afmaken.© CV De Mechelkes

Sittard -

Carnavalsvereniging De Mechelkes uit de Sittardse wijk Broeksittard heeft ‘met pijn in het hart’ besloten te stoppen.

Redactie

„Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het steeds moeilijker wordt om binnen de kleine groep elke keer opnieuw tijd en mogelijkheden te vinden om als vereniging activiteiten te organiseren en te kunnen blijven functioneren”, laat de vereniging op haar Facebookpagina weten.

Daarmee komt ook een einde aan de jaarlijkse deelname aan de Wijkontmoetingsdag, de kienavonden en de verkoop van zelfgebakken wafels.

Mooi afscheid

De vereniging laat weten er nog wel voor te zorgen dat prinses Lana I haar jaar als prinses van de Mechelkes ‘op een goede manier’ kan afmaken. Ook wordt er zaterdag 6 januari 2024 op een ‘mooie manier’ afscheid genomen van de Broeksittardse gemeenschap. „Met weemoed, maar ook met dankbaarheid voor de steun en waardering die wij altijd vanuit de Broeksittardse gemeenschap hebben mogen ondervinden.” Tijdens die ‘feestavond’ wordt prinses Lana I op traditionele wijze ‘geplukt’. Er zullen bovendien diverse artiesten optreden.

Lees ook: Carnavalsvereniging De Mechelkes uit Broeksittard vrezen voor voortbestaan