Verstappen rijdt vierde tijd in eerste vrije training Miami

© ANP / AFP

Miami -

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Miami de vierde tijd gereden.

Redactie

De tweevoudig wereldkampioen zag in zijn Red Bull aan het slot van de sessie maar liefst drie coureurs sneller rijden. George Russell was in zijn Mercedes de beste met 1.30,125, gevolgd door teamgenoot Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Charles Leclerc. Verstappen gaf 0,424 seconde toe op Russell.

Nyck de Vries eindigde in zijn AlphaTauri als laatste. Na een zogenoemde spin iets eerder moest hij de training wegens schade aan de auto onderbreken. Zijn team liet weten er alles aan te doen de auto van De Vries op tijd in orde te hebben voor de tweede sessie, later op de avond (Nederlandse tijd).

Stilgelegd

De training werd enige tijd stilgelegd wegens een crash van Nico Hülkenberg. De Duitser knalde tegen de boarding en zag zijn Haas-auto flinke schade oplopen. Hij was op dat moment goed voor de tweede tijd. Volgens de eerste berichten heeft Hülkenberg waarschijnlijk geen letsel opgelopen.

Verstappen eindigde vorige week in de Grote Prijs van Azerbeidzjan als tweede, achter zijn teamgenoot Sergio Pérez. Hij behield wel de leiding in het kampioenschap. De Vries viel uit op het stratencircuit van Bakoe, waar hij een weinig gelukkig weekeinde beleefde.

De GP van Miami is zondag de vijfde race van het seizoen. De kwalificatie vindt zaterdag plaats.