Stromae cancelt hele tour inclusief shows in Nederland

© ANP/HH

Stromae heeft zijn hele The Multitude Tour uit de agenda geschrapt, nadat hij eerder al enkele shows had geannuleerd. Hij zal dus dit jaar ook niet meer in Nederland optreden.

Redactie

Dit maakte de Belgische zanger, die eerder al vanwege zijn gezondheid niet kon optreden, bekend middels een bericht op social media.

„Het was een moeilijke beslissing, maar tegelijkertijd nodig voor mij om beter te worden”, aldus Stromae, die eerder nog wel een sprankje hoop had. „Omgeven door mijn artsen, mijn familie, mijn vrienden en mijn team hoopte ik snel beter te worden om verder te kunnen met toeren en jullie zo snel mogelijk weer te ontmoeten.”

„Helaas moet ik accepteren dat de tijd die ik nodig heb om te rusten en te herstellen langer zal duren dan verwacht”, vervolgt hij. „Het spijt mij enorm dat ik mijn belofte niet kan nakomen en dat ik vandaag het einde van The Multitude Tour moet aankondigen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stromae startte de tour in februari 2022 en zou in april Nederland aandoen, maar annuleerde toen al een paar Europese shows vanwege zijn „huidige gezondheid”. De shows van 22 en 23 november in de Ziggo Dome bleven staan, maar die gaan dus nu ook niet door, evenals die op het festival Down the Rabbit Hole op 1 juli.