VVV-beloften kampioen, degradatie dreigt voor Roda JC

© Getty Images/500px

De beloften van VVV bekroonde in divisie 3 een succesvol seizoen met het kampioenschap, waardoor promotie naar divisie 2 een feit is. De verwachting was dat pas op de slotdag van de competitie aanstaande zaterdag bepaald zou worden wie kampioen zou worden. Dan staat de rechtstreekse confrontatie tussen VVV en Fortuna Sittard op het programma, de nummers een en twee.

Jos Op ’t Eijnde

Echter terwijl VVV op voorlaatste competitiedag met 1-2 won bij Telstar – doelpunten van Slone Matonde en Javier Valerio -, verloor Fortuna Sittard op eigen veld verrassend met 0-3 van FC Dordrecht. Hierdoor is VVV onbereikbaar voor Fortuna Sittard.

In divisie 2 verloor Roda JC in de degradatiestrijd onnodig met 2-4 van Heerenveen. In de slotfase verspeelde de Kerkraadse ploeg onnodig een 2-1 voorsprong. Hoewel de bezoekers sterk begonnen, was het Roda JC dat op voorsprong kwam. Leroy Been was het eindstation na een fraaie combinatie-aanval. Echter nog voor de pauze kwam Heerenveen op gelijke hoogte: 1-1.

Na de pauze een dominerend Roda JC, dat het overwicht ook uitdrukte in een 2-1 voorsprong, door fraaie kopbal van invaller Tibo van den Branden. Echter hierna verzuimde Roda JC verder afstand te nemen. Fabio Sposito wist niet te scoren vanaf de stip. Tien minuten voor tijd kreeg ook Heerenveen een strafschop, de wel werd benut: 2-2. In de blessuretijd grepen de bezoekers de volle winst, door nog twee keer te scoren. Door dit verlies heeft Roda JC klassenbehoud niet meer in eigen hand.

In divisie 4 verloor MVV verrassend met 4-0 bij staartploeg Alexandria 66. Na een 1-0 achterstand in de openingsfase, moest MVV na een half uur al met tien man verder. Justen Tholens kreeg rood wegens commentaar op leiding. Terwijl MVV de kansen niet wist te benutten, maakte Alexandria gebruik van de vrije ruimte en liep uit naar 4-0.