Man (20) en vrouw (19) melden zich bij politie voor brandstichting in centrum Maastricht

Man (20) en vrouw (19) melden zich bij politie voor brandstichting in centrum Maastricht.© Track’88

Maastricht -

Een twintigjarige man en negentienjarige vrouw hebben zich maandagochtend gemeld bij de politie voor de brandstichting in de nacht van zondag op maandag in het centrum van Maastricht.

Redactie

Dat meldt een woordvoerster van de politie. De twee verdachten zijn direct aangehouden en worden door de politie verhoord.

Door de brandstichting hebben twee panden – Van Haren en Mickey Brown’s Coffee – aan de Hoenderstraat flinke schade opgelopen. Zo zijn de ramen van beide zaken gesneuveld en is de sprinklerinstallatie bij de schoenenwinkel afgegaan, waardoor daar waterschade is ontstaan.

Gesloten

Mark Veders, de filiaalleider van Van Haren, vertelt dat de schade enigszins beperkt is gebleven door de sprinklers. Desondanks is er veel geuroverlast in de zaak. De schoenenwinkel is vooralsnog gesloten; op een later moment wordt beoordeeld hoe lang hij dicht blijft.

Leslie Hendrikx, bedrijfsleider van Mickey Brown’s Coffee, geeft aan dat er veel roetschade is en dat de aanwezige machines nagekeken moeten worden. Daarnaast moeten alle versproducten worden weggegooid. De koffiezaak blijft zeker twee tot drie dagen gesloten.

Het motief van de twee verdachten is onbekend.

Lees ook: Twee panden in centrum Maastricht beschadigd door brand