Van 50 naar 800 medewerkers: Collé zet in op internationale groei (FOTOREPORTAGE)

Het Sittardse familiebedrijf Collé Rental & Sales zet in op verdere internationale groei. De onderneming wil met name in Duitsland en Denemarken meer vestigingen openen. Collé heeft op dit moment 20 vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg en een jaarlijkse omzet van meer dan 225 miljoen euro. Er werken bijna 800 mensen.

Redactie Ondernemen in Limburg

In Denemarken wordt binnenkort al een tweede filiaal geopend en voor Duitsland rekent eigenaar en enig aandeelhouder Frits Collé op een groei met nog eens 11 zaken in de nabije toekomst. Dat zei Collé tijdens een bedrijfspresentatie voor ondernemers op het Sittardse hoofdkantoor.

Het familiebedrijf bestaat al meer dan 120 jaar en is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van machines en materieel zoals hoogwerkers, verreikers, heftrucks en graafmachines. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de Benelux en levert in meer dan 70 landen over de hele wereld.

De afgelopen twee decennia maakt het bedrijf een forse groei door, in omzet en personeelsbestand. In 1999 werd pas begonnen met het verhuren van materieel en werkten er minder dan vijftig mensen bij Collé. Inmiddels is het aantal werknemers gegroeid naar bijna 800 in heel Europa.

Ondernemers aangesloten bij het MVO-netwerk KOM’MIT in de Westelijke Mijnstreek brachten een bezoek aan het bedrijf en hoorden van CEO Frits Collé over de verdere internationale groei van het concern.

Bekijk hieronder de fotoreportage van Jean-Pierre Geusens.