Drukte bij Top Kunstgras in Limburg: de opmars van kunstgras in tuinen

© Pexels.com.

HAELEN - De afgelopen weken was het bij Top Kunstgras in Haelen alle hens aan dek. Ondanks het slechte weer in het voorjaar was er toch een massale run op kunstgras. „Dit is het drukste jaar tot nu toe, terwijl we dachten dat het met Corona al uitzonderlijk drukke tijden waren”, aldus eigenaren Jeff Buchmeyer, Paul Marks en Stefan Withoo.

Aangeboden door Top Kunstgras

Het slechte weer in het voorjaar lijkt op het eerste gezicht niet gunstig voor de verkoop van kunstgras. „Maar het tegendeel blijkt waar”, zegt Bongaerts. „Mensen zijn de graszoden die wegspoelen en de modderpoelen in hun tuin beu. Ze willen genieten van een mooie, groene tuin zonder al het onderhoud dat daarbij komt kijken.”

Volgens de eigenaren merken zij dat mensen steeds bewuster leven en daarom zo veel mogelijk onderhoud proberen te beperken om tijd over te houden voor de leuke dingen. „Kunstgras past perfect in dat plaatje. Het is onderhoudsvriendelijk en je hoeft niet te wachten tot het gras weer droog is voordat je erop kunt lopen.”

Top Kunstgras heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt en is inmiddels uit zijn jasje gegroeid. Vorig jaar is het bedrijf daarom verhuisd naar een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein in Haelen. Hier is ook een grote showtuin aangelegd, waar mensen de verschillende soorten kunstgras kunnen bekijken en voelen. Dit trekt veel bezoekers.

Volgens Top Kunstgras is kunstgras een tijdloze trend die steeds meer mensen overtuigt. „Mensen zien hoe echt kunstgras er uit kan zien. Het is bijna niet van echt gras te onderscheiden en het blijft het hele jaar door mooi groen.” Bovendien is het volgens hem een duurzame keuze. „Kunstgras gaat jarenlang mee en je hoeft het niet te besproeien met drinkwater. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee.”

De drukte bij Top Kunstgras lijkt voorlopig niet af te nemen. „We hebben het momenteel ontzettend druk en dat is natuurlijk heel fijn”, aldus Jeff Buchmeyer, Paul Marks en Stefan Withoo. „Maar we blijven ons inzetten om onze klanten de beste service te bieden en ze te helpen bij het maken van de juiste keuze.”

Kunstgras is dus niet langer alleen iets voor sportvelden of balkons, maar wordt steeds populairder in tuinen. Het biedt een onderhoudsvriendelijke oplossing voor wie geen groene vingers heeft of gewoon meer tijd wil overhouden voor de leuke dingen in het leven. Top Kunstgras speelt hierop in met een ruim aanbod aan kunstgras van topkwaliteit en een uitstekende service.

Kunstgras wint steeds meer terrein en wordt door steeds meer mensen omarmd als een duurzaam alternatief voor gras. In de beginjaren waren mensen vaak sceptisch over kunstgras en vonden ze het er nep uitzien. Maar door de jaren heen is de technologie achter kunstgras enorm verbeterd, waardoor het kunstgras bijna niet meer van echt gras te onderscheiden is. Daarnaast worden mensen zich ook steeds bewuster van de duurzame kant van kunstgras. Hoewel kunstgras in de tuin misschien niet direct duurzaam overkomt, is het juist een slimme keuze voor wie wil besparen op water, energie en chemicaliën die nodig zijn voor het onderhoud van echt gras.

Naast de fysieke showroom in Haelen, waar het ook afgelopen weekend weer bijzonder druk was, bedient het Limburgse bedrijf inmiddels ook veel klanten uit de rest van Nederland, Duitsland en België. “Kunstgras leggen is een nauwkeurig werkje, maar kan in principe iedereen. Daarom zijn er ook erg veel mensen die bij ons online kunstgras kopen en dit vervolgens aan de hand van onze duidelijke instructies zelf in hun tuin aanleggen.”

Top Kunstgras biedt naast de webshop ook nog de mogelijkheid voor een inmeetafspraak, stalenbox en legservice. Vanuit hun prachtige en duurzame nieuwe bedrijfsruimte in Haelen is het bedrijf klaar voor een mooie en groene toekomst.