Einde van temperatuurdip in aantocht: vanaf Hemelvaart zonnig en elke dag wat warmer

© Getty Images

We mogen ons eindelijk opmaken voor een langere periode met lekker weer. Na de temperatuurdip van dinsdag en woensdag wordt het in het hemelvaartsweekend zonnig en elke dag wat warmer.

Redactie

Ook aan het begin van de meteorologische zomer op 1 juni is er grote kans op warm weer. Dat meldt Weeronline.

„De huidige temperatuurdip, met maxima van 12-16 graden, is van korte duur. Op hemelvaartsdag wordt het alweer een stuk warmer met lokaal 18 graden in het zuidoosten”, schrijft Weeronline. „Vrijdag ligt de temperatuur weer op een normaal niveau, tot 20 graden in het zuidoosten. In het weekend wordt het op grote schaal ruim 20 graden.”

Het warme lenteweer zal na het hemelvaartsweekend volgens Weeronline waarschijnlijk aanhouden. Volgende week en tijdens Pinksteren worden maxima van 18 tot 25 graden verwacht.

Aangenaam

Er zijn daarbij flinke zonnige perioden, maar er ontstaan volgende week ook stapelwolken. Plaatselijk kunnen die soms uitgroeien tot een regen- of onweersbui. „Helemaal stabiel is het lenteweer dus niet, maar de uitzonderlijk natte lente wordt aangenaam afgesloten”, meldt Weeronline.

Bekijk hier onze weerpagina

Aan het begin van de meteorologische zomer kunnen de korte broeken waarschijnlijk meteen aan. Voor begin juni is er een grote kans op bovennormale temperaturen. Normaal liggen de maxima dan rond een graad of 20. De kans op zomerse temperaturen is nu dus groter dan gebruikelijk.