Inschrijving Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer geopend, finale verplaatst naar medio september

© De Marotte Zitterd

Sittard
Silke van Deelen

De inschrijving voor het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer is geopend tot 15 juni.

De stadscarnavalsvereniging heeft besloten om de liedjeswedstrijd in een nieuw jasje te steken. Zo zal de komende editie van het ZVK niet plaatsvinden tijdens het Sint Rosa Festival maar medio september. Daarnaast wordt de drempel voor jonge deelnemers verlaagd. Zo kunnen jongere Marottinnekes en Marotte die met ideeën rondlopen, maar niet genoeg kennis van zaken hebben, hulp zoeken bij de muziekcommissie van De Marotte Zitterd om samen het idee uit te werken.

Evenals bij de vorige editie wordt uit de deelnemende finalisten een top drie gekozen. De winnaar ontvangt de Thei Hunnekens Wisseltrofee en mag net als de runner up en de nummer drie optreden op evenementen als de Alaaft-trap en Kanón van ’t Balkón. De top drie verschijnt samen met het jaarlijkse Kènjerleidje en Tienerleidje op een cd. Ook publiceert De Marotte Zitterd de liedjes op online streamingsdiensten als Spotify.

De sluitingsdatum van het ZVK is 15 juni. Het reglement en de inschrijfformulieren zijn te downloaden op de website van De Marotte Zitterd.