Barre omstandigheden zorgen voor problemen rond F1-circuit Imola

De paddock voor de Formule 2- en Formule 3-teams staat blank.© TWITTER @ALBERTFABREGA

Imola -

De hevige regenval in de Italiaanse regio Emilia-Romagna zorgt rond het Autodromo Enzo e Dino Ferrari voor de nodige problemen. Komend weekeinde staat in Imola de zesde Formule 1-wedstrijd van het seizoen op het programma.

Erik van Haren

Dinsdag viel er veel regen in de regio, die al weken wordt geteisterd door noodweer. Ook woensdag wordt nog de nodige neerslag verwacht. Langs het circuit in Imola stroomt de rivier Saterno, die dinsdag al buiten zijn oevers trad. Personeel dat aanwezig was op het circuit werd verzocht om uit voorzorg te vertrekken. Ook woensdag is het advies nog van kracht om niet naar de baan te komen.

Waar de Formule 1-paddock er op woensdagochtend nog redelijk uitziet, staat de paddock voor de Formule 2- en Formule 3-teams blank. Dinsdag moesten die renstallen de opbouw van hun rennerskwartier staken, terwijl parkeerterreinen onbegaanbaar waren.

Lees ook: Doden en duizenden geëvacueerden in Noord-Italië om overstromingen

Door de overstromingen zijn in Noord-Italië twee mensen overleden, terwijl duizenden inwoners hun woningen hebben moeten verlaten. De heftigste regenval lijkt na woensdag voorbij, maar in het weekeinde wordt er opnieuw neerslag verwacht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.