Waddeneilanden zijn een populaire bestemming voor Limburgers (en dit is waarom)

© Pexels.com.

Als er iets is dat we van de pandemie van de afgelopen jaren hebben geleerd, dan is het wel dat een vakantie in eigen land misschien wel net zo leuk is als naar het buitenland gaan. Nederland heeft namelijk van alles te bieden voor de diverse vakantieganger: van knusse dorpjes en leuke winkelsteden tot aan een boeiende historie en prachtige eilanden.

Aangeboden door Wadly

De Waddeneilanden zijn zonder twijfel een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het land. Ook Limburgers weten Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog steeds vaker te vinden. Er zijn zelfs alsmaar meer Nederlanders die er een tweede woning kopen. Wat is er nou zo aantrekkelijk aan de Waddeneilanden? We zochten het voor je uit.

Vanaf Limburg lang genoeg onderweg voor vakantiegevoelIn tegenstelling tot de meeste andere plekken in Nederland duurt het wel even voordat je op een van de Waddeneilanden bent als je vanuit Limburg moet komen. Voor elk eiland geldt dat je er met de boot naartoe moet; er is geen brug of weg die het vasteland met de eilanden verbindt. Vanaf omgeving Maastricht doe je er bijvoorbeeld langer dan 4 uur over om op Texel te komen. Dat geeft natuurlijk helemaal niks, want dit zorgt ervoor dat je dat échte vakantiegevoel krijgt.

Je gaat immers niet zomaar om de hoek op vakantie! Het is afhankelijk van voor welk eiland je gaat hoe lang de totale reis is. Neem je bijvoorbeeld de boot naar Terschelling of Vlieland, dan ben je langer onderweg dan wanneer je de boot naar Texel neemt. Dat zijn dingen waar je rekening mee moet houden. Je krijgt hoe dan ook het echte vakantiegevoel. Bereid je trip goed voor via Wadly – Vakantie Waddeneilanden. Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt.

Totaal andere omgeving dan landschap in LimburgNatuurlijk is afstand niet de enige reden waarvan je dat vakantiegevoel krijgt. De omgeving van de Waddeneilanden is zodanig anders dan de omgeving in Limburg dat je het idee hebt dat je in het buitenland bent. Wat veel Limburgers niet weten, is dat mensen uit andere delen van Nederland dat ook al bij Limburg hebben. Het glooiende Limburgse landschap dat je hier hebt, is vrijwel nergens anders in het land te vinden. Wat voor jou normaal is, is voor een ander niet het geval.

Dat geldt dus ook voor het landschap op de Waddeneilanden. De oneindige duinen, de uitgestrekte weilanden, de lange stranden en natuurlijk de zee. Dat zijn allemaal kenmerken die we in Limburg niet hebben. Vakantie draait om veel dingen, maar een van die dingen is voor veel mensen in ieder geval om een nieuwe omgeving te ontdekken. Wat dat betreft zit je op de Waddeneilanden dus helemaal goed!

Uitwaaien staat op de Waddeneilanden centraalEr is nog een duidelijke reden waarom Limburgers en toeristen uit de rest van het land naar de Waddeneilanden trekken voor een fijne vakantie. Op de Waddeneilanden staat onthaasten en uitwaaien namelijk centraal. Dat merk je al wanneer je op de boot zit; alsof de wind direct al je stress en sleur meeneemt. Omdat je een boot moet nemen om je vakantiebestemming te bereiken, zit je al direct in de vakantiemodus. Onderweg spot je met een beetje geluk zeehonden die lekker liggen te zonnen op de zandbanken en zie je het eiland van jouw bestemming al in zicht komen.

Ook op het eiland kun je lekker uitwaaien. Omdat je overal in de buurt van de Wadden- en de Noordzee bent, waait het altijd wel een beetje. De ene dag is de wind wat sterker dan de andere dag, maar je komt gegarandeerd uitgewaaid thuis. Het eiland is voor heel eventjes je huis waar je na afloop misschien wel naar heimwee naar krijgt. Het woord ‘Waddenweemoed’ bestaat niet voor niets. Steeds meer Nederlanders worden gegrepen door het ‘Waddenvirus’.

Er is voor ieder wat wils te doen, te beleven en te zienTot slot hebben de Waddeneilanden van alles te bieden voor de diverse vakantieganger. Als natuurliefhebber zit je hier helemaal op de juiste plek. Neem je eigen fiets mee of huur een fiets in de haven van het eiland om het eiland te ontdekken. Op de grotere eilanden zoals Texel en Terschelling kun je heel wat kilometers op de fiets afleggen. De andere eilanden zijn juist weer geschikt voor lange wandelingen; door bossen, duinlandschappen en knusse dorpjes.

Ook met en voor kinderen is er van alles te doen. Op Texel bezoek je bijvoorbeeld samen EcoMare waar zeehondjes te zien zijn. Ga samen paardrijden op de stranden van Ameland of ga op zoek naar lekkere cranberry’s op Vlieland. Een verblijf op Terschelling is niet compleet zonder een tochtje met de Vliehorsexpress en verblijf je op Schiermonnikoog? Geniet dan van een van de breedste stranden van Europa.