Verstappen eens met beslissing om Formule 1-race te schrappen

© ANP / AFP

Imola -

Max Verstappen staat achter de beslissing om de Grote Prijs van Emilia-Romagna van komend weekend te schrappen. De grand prix werd woensdag afgelast vanwege hevige overstromingen en aardverschuivingen in de regio, veroorzaakt door extreme regenval.

Redactie

„Onze gedachten gaan uit naar alle getroffenen van de zware regen en overstromingen in de regio”, schreef Verstappen op Instagram. „We wensen jullie veel sterkte om deze periode veilig te doorstaan.”

Een deel van het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola, dat naast de rivier de Santerno ligt, staat onder water. Ook zijn wegen en parkeerplaatsen in de buurt ondergelopen.

„De beslissing is genomen omdat het niet mogelijk is om het evenement op veilige wijze te laten plaatsvinden voor onze fans, de teams en ons personeel”, verklaarde de Formule 1 eerder op woensdag. „Het is niet te verantwoorden om de druk op de lokale autoriteiten en hulpdiensten verder op te voeren in deze moeilijke tijd.”

Lees ook: Streep door F1-race op Imola vanwege ernstige overstromingen: ‘Verschrikkelijk wat hier gebeurt’

De Grote Prijs van Emilia-Romagna zou de zesde grand prix van het seizoen zijn geweest. Verstappen won in zijn Red Bull drie van de eerste vijf races. De tweevoudig wereldkampioen heeft een voorsprong van 14 punten in de WK-stand.