Dier van de week: Tibetaanse terriër Tobi is een vrolijke spring-in-’t-veld die behoefte heeft aan duidelijkheid en rust

Tobi.© Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is reutje Tobi, een Tibetaanse terriër van bijna anderhalf jaar, aan de beurt.

Redactie

Waarom zit Tobi in het asiel?

„Bij de benaming Tibetaanse terriër zou je niet verwachten dat het bij dit ras om echte herdershondjes gaat. Levendige, vrolijke en aanhankelijke hondjes, maar met een karakter van een stoere hond die van een duidelijke, en rechtvaardige opvoeding houdt. Door te ver uiteenlopende manieren van opvoeden heeft Tobi zelf gekozen voor een te beschermende en hoedende rol in huis.”

Kun je iets vertellen over zijn karakter?

„Zoals je van dit ras mag verwachten, is Tobi een vrolijke, enthousiaste spring-in-’t-veld die veel beweging nodig heeft. Omdat hij nog niet snapt wat er van hem verwacht wordt en wat zijn plaats in de rangorde is, kan hij soms onzeker reageren. Als hij zich op zijn gemak voelt, kan het ook gebeuren dat hij denkt zelf de regels te mogen bepalen en zijn baasje te mogen corrigeren.”

Waar zou Tobi zich goed thuis voelen?

„Bij een baasje dat genoeg ervaring heeft om Tobi te begrijpen en samen met hem te werken, waardoor er meer duidelijkheid en rust ontstaat. De aanwezigheid van kinderen zou op dit moment te onrustig voor hem zijn. Een andere hond zou een goede speelkameraad, voorbeeld en steun voor hem kunnen zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.