Internationaal Jacques Koole-jeugdtoernooi van Roda JC maakt na veertig jaar rentree

© Archief De Limburger

Kerkrade -

Het Jacques Koole-toernooi in Kerkrade voor internationale jeugdteams (onder 18) wordt nieuw leven ingeblazen. In 1980 werd het tweedaagse treffen op Sportpark Kaalheide voor het laatst georganiseerd.

Maikel Suilen

Gastheer Roda JC ontvangt in het weekeinde van vijf en zes augustus teams van Alemannia Aachen, Royal Antwerp, Excelsior Rotterdam, KAS Eupen, Anderlecht, KV Oostende en Viktoria Köln. Het is officieel de zesde editie van het toernooi. Vrijdagavond was in het Parkstad Limburg Stadion de officiële presentatie en loting.

Lees ook: Voormalig Roda-trainer Jacques Koole: de kampioenscoach die geen titel won

Het Jacques Koole-toernooi werd in jaren zeventig voor het eerst georganiseerd en is vernoemd naar de na een training plots overleden hoofdtrainer van het eerste team van Roda JC. Koole overleed in 1972. In het jaar na zijn overlijden werd de eerste editie gespeeld, in 1980 werd het toernooi voor het laatst georganiseerd.

De sponsorgroep Stichting Vrienden van Roda JC is de initiatiefnemer van het hernieuwde toernooi, met als doel om meer erkenning en aandacht te vragen voor de jeugdacademie van Roda.